Petit mille-feuille

31. srpna 2011 v 8:27 | Gurmánka M. |  Francouzská kuchyně
Tohle, je můj nej nej nej nej nejoblíbenější recept ze všech. Tohle je něcp tak lahodného! Spojení křehkého těsta, lahodného jemného vanilkového krému a malin je neskutečné!!!

Příprava:1hodina • Chlazení:2a1/2 hodiny • Pečení:15minut • Počet porcí:8

Pettit mille-feuille

Pettit mille-feuille
Ingredience na těsto:
175 g hladké mouky
špetka soli
1 čajová lžička cukru
120g změklého másla
3-8 lžic vody
Ingredience na krém:
6 žloutků
70g moučkového cukru
30g mouky
350ml mléka
30ml koňaku (dodá vůni, není ale nutný)
450g malin
Připravte si těsto. V míse smíchejte všechny ingredience a nakonec vodu. Vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte fólií a nechta v ladnici asi 1-2 hodiny odpočívat.
Plech vymažte máslem a lehce pokapejte vodou. Těsto vyválejte no tloušťku asi 3mm a vykrajujte stejně velká kolečka( třeba skleničkou) . Kolečka dejte na plech a propíchejte vidličkou (nebojte se, nebude to vidět, zabrání to nafouknutí a popraskání těsta) . Dejte ještě na 20 minut do lednice . Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Žloutky s cukrem ušlehejte do jemného krmu. Mouku dejte do mísy a přimíchejte žloukový krém. Mléko dejte do mísi a přiveďte k varu. Potá přilejte do žloutkové směsi a smíchejte. Přelijte do hrnce a vařte asi 2 minuty. Stále míchejte!. Sundejte z plamene a přidejte koňak. Dejte do mísi, přikryjte fólií a dejte stranou. polovinu upečených koleček pomažte krémem, položte maliny a přiklopte druhým , nepomazaným kolečkem. Navrch posypejte cukrem. Bon appétit!

poznámka: mille=tisíc, feuille= list. Tisíc listů voŇavého křehkého těsta.

Nikola:Tak úžasné ... !! Nejvíc mi chutnal ten krém .Byl prostě úžasný . A ta kombinace křehké těsto+krém+ovoce = neodolatelné petit mille feuile :)
Maruška: Tenhle dezert je můj absoltně nej nje njeoblíbenější. Ta chuť a tak dokonalá, že to opravdu nejde popsat!

udělaly jsme malinovou i jahodovou verzi ;-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kuky kuky | Web | 31. srpna 2011 v 13:27 | Reagovat

pěknej blok

2 Lúthien Lúthien | Web | 31. srpna 2011 v 16:18 | Reagovat

Tohle mi teda nedělej, já mám prázdnou ledničku :D Vypadá to opravdu lákavě!

3 G. Nikola G. Nikola | 31. srpna 2011 v 16:49 | Reagovat

dekujeme moc ! zrovna dneska jsem byla na tvem blogu ;)

4 Kája B =) Kája B =) | 31. srpna 2011 v 18:03 | Reagovat

ahhhh....  =P myslim, že mi právě utekly sliny za touto lahodnou pochoutkou!! Žárlim, že jste tomohli ochutnat =)

5 gurmánky gurmánky | Web | 31. srpna 2011 v 19:03 | Reagovat

[4]: Děkujeme!

6 ewa-farna-forever ewa-farna-forever | Web | 31. srpna 2011 v 19:38 | Reagovat

MRK

7 G.Nikola G.Nikola | E-mail | Web | 1. září 2011 v 12:03 | Reagovat

Kája B : to nevadí , až budeme dělat dezerty na objednávku (snad), tak mudeš mít tu možnost to ochutnat =))))

8 Elik-ty víš kdo... Elik-ty víš kdo... | 3. září 2011 v 20:21 | Reagovat

Děláš mi ohromnýýý chutě...Mňam!!! :-P

9 Gurmánky Gurmánky | 7. září 2011 v 17:41 | Reagovat

Hihi :-)

10 batman-ka batman-ka | Web | 23. září 2011 v 19:28 | Reagovat

Páni, to vypadá úžasně :) nevím, jestli to zvládnu, ale myslím, že se o to pokusím :D :)

11 Didi Didi | 4. října 2011 v 20:51 | Reagovat

BOLO TO UZASNE! Ani sa to neda vyjadrit slovami! Velmi dakujem za tento recept! Jedna z mala veci na svete co su dokonale!

12 gurmánky gurmánky | Web | 4. října 2011 v 20:53 | Reagovat

Didi : DĚKUJEME! Děkujeme ti mnohokrát, tvůj komentář nás hrozně potěšil!!!

13 Bee Bee | Web | 7. října 2011 v 18:19 | Reagovat

Tohle vypadá naprosto úžasně! Někdy to musím upíct!

14 faruha faruha | E-mail | 31. října 2011 v 11:19 | Reagovat

Mnamiiii bozinku tecou mi sliny O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama