Verrines Tatin

30. srpna 2011 v 19:37 | Gurmánka M. |  Francouzská kuchyně
Jistě si říkáte, co to je za blbost? Žádná blbost! Já tomu říkám jednoduše dokonalost. Jedná se o velmi velmi velmi jednoduchý recept, který rozhodně nikdy nezklame a neomrzí. Pro návštěvu a nebo večer k televizi je prostě nejlepší! Nejen svo chutí, ale hlavně nesmírnou jednoduchostí! A proto, kdo skusí, můžu GARANTOVAT, že neprohloupí!

Příprava:30minut • Pečení:15 minut • Počet porcí:My jsme měly 5 porcí ,ale záleží na vás ,jak velkou si uděláte porci.

Verrines tatin

Verrines Tatin

Ingredience na drobenku:

50 g třtinového cukru (ano, můžete použít i normální, ale nikdy už to nebude ono ;-)
4 lžíce hl. mouky
3 lžíce zchladlého másla
cca 75g na hrubu (RUČNĚ!) nasekaných ořechů. Nejlepší by byli vlašské ale s lískovímy také skvělé

Ingredience:
250ml créme fraiché [krém freš] je v podstatě hustčí hodně zakysaná smetana. Ve francouzské kuchyňi se s ním poměrně často setkáte. Je v pohodě k sehnaní v prodejnách Interspar za 17Kč. Případně můžete nahradit zakysanou smetanou.
100g kruppicového cukru
2 lžíce vody
2 banány nakrájené na kolečka
2 lžíce másla

Créme Fraiché rozdělte do dvou sklenic . Do hrnce dejte cukr a vodu a připravte karamel (cukr a vodu díte na pánev nebo do hrnce dáte na plamen a STÁLE mícháte. Cukr asi po 10 minutách vytvoří hrudky. Poté se rozpustí. Pokud začne tuhnout, přidejte plamen. Na konec přilijte trochu vroucí vody) Ztlumte plamen a přidejte máslo. Míchejte, dokud nevznikne hladký krém. přidejte banány a krátce povřte. Karamelové banány dejte na créme fraiché.

Drobenka: Troubu předehřejte na 180 stupňů. V míse smíchejte cukr, mouku a přidejte máslo nakrájené na menší kostičky. Poté přidejte ořechy. Promíchejte. Směs dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut dokud není směs zlatavě hnědá. Nechejte vychladnout. Nakonec nasypejte na créme fraiché s banány.

Nikola:No já jsem s tímhle moc radost neměla,protože créme fraiche bylo kyselé a husté. Když jsem jedla créme fraiche poprvé ,tak mi moc nechutnalo ,tak proto jsem si verrines tatin tak neoblíbila. Teď ale créme fraiche přímo miluju !!Těším se ,až ještě jednou někdy ochutnám verrines tatin a můžu posoudit jeho chuť doopravdy ;)
Maruška: ANO! Já ho M.I.L.U.J.I. Je to můj 3 nejoblíbenější francouzský recept ze 40 vyzkoušených. Je opravdu SKVĚLÍ!





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mimi ♥ Mimi ♥ | Web | 26. září 2011 v 19:23 | Reagovat

Hmmmmm,MŇAMKA :D Určitě zkusím ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama