Fascinace krémem

3. října 2011 v 18:30 | Gurmánky M.N.
Když se řekne krém, asi si představíte dort, dort ve kterém je krásný hustý kašovitý krém. Čokláda vanilka. Co se podívat hloub do tajemství krémů?
Krém můžete udělat známí hustý, ve kterém je zásadně šlehačka, želatina nebo něco tuhnoucí aby nevyteklo, když ale naplňujete koláče?
Zásadně se pracuje s vajíčkem, konkrétně se žloutkem - ZAJÍMAVÁ VĚC! Když podle předpisu např. do hrnce nalijete určitě ingredience, ve kterých je vejce a přivedete k varu, z vodičky se stane hustá věc konzistencí jako pudink. A teď pozor. Když pak krém nalijete a těsto a dáte péct, většinou si myslíte, sakra, to nemůže ztuhnout! Ztuhne, do úúúplně husta. Jenom pozor, když budete péct něco s krémem, třeba pomerančoví dortík ( recept. viz. sladká francie) a budete ho péct tak dlouho jak mte, a přece se vám bude zdát, že krém není tuhý, ale jen hustá , velmi hustá pasta, vyndejte a dejte pěkně zchladit do ledničky...tadá! Výsledek se dostavil...
a tak, je prostě fascinující že smícháte spoustu tekutých ingrediencí a vznikne...umělecké dílo vyjádřené dezertem! Bon appetite
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama