Láááásko jsi má Charlotta Chantilly

14. října 2011 v 8:00 | Gurmanky |  Francouzská kuchyně
V úterý jsme pekly velice dobrou , ne..... přímo ÚÚŽASNOU !!! Charlottu... a jakou ? Chantilly :)

Jenomže jsme nedělaly pravou Charlottu Chantilly ,protože ,víme,že by nám ta "pravá" nechutnala...
Pravý recept má má : • 650g jahod • 180g moučkového cukru • 8 žloutků • 500ml smetany • cukr • cukrářské pomůcky


Příprava:60minut • Chlazení:2hodiny
Jenomže my jsme potřebovaly pouze : • cukrářské piškoty • 500ml smetany • 650g jahod • máslo na vymazání formy • 1 ztužovač šlehačky

Bylo to protože Maruška nemá ráda syrové žloutky . A já jsem nechtěla udělat jahodové pyré a zamíchat to do šlehačky. Mám radši čerstvé celé jahody s obyčejnou šlehačkou.
Napřed boky vymažte máslem .Do kulaté formy dejte pečící papír . A opět boky formy ( pečícího papíru ) vymažte máslem. Boky a dno formy vyložte piškoty. Dno formy ,nemusí být vyloženo piškoty tak důkladně. Mezery tam můžou být ,ale ne příliš veliké. Jahody omyjte a osušte .Dejte do mísy a nakonec dejte jahody zchladit do ledničky.Ušlehejte šlehačku s jedním ztužovačem šlehačky.Dno formy vyložte jahodami a nakonec dejte nahoru šlehačku. Dezert můžete ozdobit jahodami nebo mandlemi ,záleží na vaší představivost ,klidně ho ozdobte bonbónama .. :D

Info: Tenhle báječný recept proslavila Julia Child. Báječná kuchařka,která se celý život věnovala francouzské kuchyni
Tip: Jestli budete kupovat cukrářeké piškoty a máte zrovna provětranou kapsu jako my,můžete použít cukrářské piškoty značky Clever od Billy ,které stojí kolem 30ti Kč . My také používáme většinou tyhle,protože v penězích se zrovna netopíme :D Na těhle piškotech je blbý jenom ten tvar boků ,ale jinak jsou OK :) Mimochodem žádná ohromná kvalita to není...

Hodnocení
Nikola: Já si myslím...myslím...myslím... že to bylo přímo BOŽSKÉÉÉ !!!! Opravdu NIC lepšího a dokonalejšího jsem asi nejedla... :)
Maruška: Mě Charlotta také velmi nadchla. Sice to není můj úúplně nej. dezert ale chutnala mi hrozně moc a každého na 100% ohromí v svojí jednoduchosti :-)


P.S. Moc se omlouváme,že jsme vám sem dlouho nedaly žadný recept . Tenhle je totiž takovej jakoby jinej ,dá se skoro říct že NÁŠ.. a proto jsme ho sem daly. Originál ale sem dát bohužel nemůžeme :( Protože Iveta Fabešová má taky své autorské práva a kdyby se to zjistilo,byl by to opravdu velký problém a myslím si,že gurmánky ve vězení by byly teda opravdu k ničemu :D Tak doufám ,že se na nás nezlobíte :((


Smetana piškoty jahody = jadnoduchá dokonalost
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama