Vyjímečně na slano - fotonávod na knedlíky podle Václava Friče

4. října 2011 v 20:52 | Gurmánky M.N. |  Ostatní
Velmi vyjímečně pro vás máme fotonávod na knedlíky, nejlepší k omáčce a masu. My jsme je vařili v páře v tzv. koulích :-) ale může se vařit i v ubrousky ve vodě normálně, v celku, je to vlastně KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

Ingredience :
8 včerejších housek
2 vejce
30 ml rozpuštěného másla
400ml mléka
nasekaná petrželka podle chuti a vlastní potřeby
sůl a pepř

1. knedlíky nakrájíme na kostičky :

2. housky dostatečně osolíme a opepříme


knedlíčky zalijeme rozpuštěným máslem


v hrnečku si rozkvrdláme dvě vajíčka


vejce přimíchejte do směsi, lehce promíchejte a nechte 20 - 30 minut stát


do směsi nasekáme petrželku a poté prohněteme těsto, tak aby drželo po hromadě, ale aby bylo vidět, že housky byli na kostičky, což znamená že vytvořit kaši není úplně ideální kdyby byla přeci jen směs moc jemná, přidejte trochu hrubé mouky, ale vůbec nemusí být potřeba


Pokud budeme knedlíky vařit v " koulích " budeme je dělat v páře (do hrnce dáte vodu, na tu dáte napařovačku, do ní knedlíky a přiklopíte) pokud vaříte v celku, do velkého hrnce dáme vařit vodu. Knedlík dáme do látkového hadru (pokud možno ne ne na podlahu :-) ) nýbrž čistého, zabalíme, po stranách avážeme a vložíme do vody. V obouch případech děláme cca 10 - 15 minut. Tyto knedlíky je nejlepší dělat v koulích na páře...



a na závěr, knedlíky vyndáme, rozkrojíme, dáme na talíř k omáčce a masu, nezklamou určitě u svíčkově, ale ani u smetanové nebo cibulové! Bon appetite

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucie Lucie | Web | 5. října 2011 v 20:45 | Reagovat

Vypadá to velmi chutně=)

2 musicsuperstar musicsuperstar | 5. října 2011 v 21:39 | Reagovat

ahoj
potrebuju poradit , za tyden mame vareni a tema jsou ,, brambory ,, -nesmí být ale bramborové těsto ...
Znáš nějaký recept , který by byl hotový zhruba za 40 - 50 minut , odepiš na můj blog

děkuji

3 gurmánky gurmánky | Web | 6. října 2011 v 15:28 | Reagovat

[2]: nemáme okaz na tvůj blog, asi si ho zapoměla připojit! Prosím ozvi se s adresou

4 gurmánky gurmánky | Web | 6. října 2011 v 15:32 | Reagovat

doufám že si to přečteš protože máme náš oblíbený recept, a péct a doba by odpovídala ,  napíšu ti ho sem : 6 brambor, 15 dg slaniny nebo šunky, niva, nebo jiný kousek sýru a kelímek 30 % smetany. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a omejeme. Plech vymažeme  máslem, poklademe plátky brambor , posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a zalijeme smetanou a případně i rozšlehaným vajíčekem. Pečeme CCA 35 minut, tak 5 minut před doděláním posypeme sýrem a dáme do trouby ještě roztéct...   je to opravdu skvělé!

5 musicsuperstar musicsuperstar | Web | 6. října 2011 v 19:20 | Reagovat

Promin , ze jsem zde nenechala adresu , a moc dekuji za recept :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama