Druhá v pořadí a ještě lepší

25. listopadu 2011 v 9:35 | Gurmánky M.N. |  Novinky
Tak si představte, že naše milovaná Iveta ( psaly jsme o ní už tolikrát, víte už všichni o koho jde ?) vydala druhou kuchařku ! Po první která je stále v prodeji ( Iveta a sladká francie) vydala nedávno další kuchařku ! Jmenuje se slavnostní pečení s Ivetou a pokud sháníte Vánoční dárek, tak je k této příležitosti dokonalá!!! Jsou v ní krásné fotky, jednoznačně napsané postupy a nějaký svůj reept si tam najde snad každý ! Pokud vaše máma ráda peče, nebo prostě potřebuje inspiraci tak je skvělá ! My už jí máme pochopitelně obě doma :D i kdž s tím se dalo počítat ;-) Rozhodly jsme se vám sem napsat jeden recept z kuchařky aby jste se měli a co těšit :)


PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY

složitější

cca 30 minut příprava, 20 minut pečení

Ingredience na těsto :
3 vejce
300g mletých ořechů
300g moučkového cukru
60g hladké mouky

na krém :
3 vejce
120g krupicového cukru
30g kakaa
250g másla

na polevu :
200g kvalitní čokolády

Postup :
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Plech vyložte pergamenovým papírem . Všechny suroviny na těsto spojte v míse. Vzniklým těstem naplňte cukrářský sáček. Přímo na plech nastříkejte rohlíčky široké asi 2 cm a dlouhé asi 6 cm. Pečte dozlatova asi 20 minut.

Připravte si krém. Na oheň postavte pánev s vodou. Na ni posaďte ohnivzdornou misku se všemi ingrediencemi na krém, ovšem bez másla ! Vyšlehejte je zatepla do vláčného krému , odstavte a nechte vychladnout. V jiné misce utřete máslo pokojové teploty a postupňe do něj zašlehejte vychladlý krém. Ten poté pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky.

Čokoládu rozpusťte a rohlíčky s krémem čokoládou polijte. Nechejte je dva dny v chledu odležet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama