Jahodovo-pistáciové mille-feuille

17. prosince 2011 v 7:30 | G.Nikola |  Francouzská kuchyně
Ehm... noo,u tohohle mille-feuille jsme nebyly zrovna poctivé ... :)) Tady bylo listové těsto a poněvadž jsme neměly opět čas,tak jsme musely koupit to listové těsto. Krém byl taky povedený ,jen se trochu roztek :/ Do jahodového krému jsme daly konzervované jahody ,protože teď bychom jahody už asi nesehnaly... :D Ten krém byl z mascarpone (které jsme naštěstí v Bille koupily jako poslední ) ,šlehačky a jahod+pistácií . Mimochodem jsme dělaly jen poloviční dávku,protože se nám zdálo,že je toho moc :D

Jak vidíte ,krém v dezertu je trochu rozteklý,ale celou tuto tragédii obveseluje vzadu usměvavá Maruška :)

Na krém je potřeba : 120g mascarpone ,50g moučkového cukru , 15g drcených mandlí , 60g rozmačkaných jahod , 200ml smetany

Mascarpone s cukrem v míse zamícháme. Směs rozdělíme do dvou misek. Do první mísy dáme jahody a do druhé pistácie. Obe směsi dobře zamícháme. Pak přidáme do každé mísy ušlehanou smetanu a zamícháme. Oba krémy necháme vychladit.

Těsto: koupíme listové těsto . Listové těsto vyválíme na tenký plátek a vykrojíme na malé čtverečky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a necháme péc do zlatavě hnědé barvy. Před naplněním necháme těsto úplně vychladnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama