Karamelová klícka - jednoduchá dokonalá

8. prosince 2011 v 7:30 | Gurmánky M.N. |  Rady a tipy
karamelová klíck = co to je?
POtřebujete : dobrý karamel ( 15 dkg cukru a 150 ml vody - na pánev - STÁLE MÍCHAT - dokud není zlatavě hnědý ) - Pozor to je tuhnoucí karamel nejlepší na ozdoby

dále naběračku
malinké množství oleje
vnější stranu naběračky (čili tu část do které NELZE nic nabrat) pomažeme malinkým množstvím oleje (tenoučkou vrstvu) a položíme . poté vezmeme karamel, a dáme ho do zdobičky nebo na lžíci - a na naolejovanou stranu naběračky v tenkých proužcích tvoříme mřížku. Dáme do ledničky pořádně zatuhnout. poté opatrně snadno klícku sundáme z naběračky - a je hotovo :-)
(dneska testováno - můžete vyzkoušet a pak poslat příběh do naší SOUTĚŽE :-) )
Je to hrozně krásné a jednoduché (můžete plnit krémy, ovocem, pusinkami ale i marcipánem nebo těstem :-) )
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama