Lanýže, nemyslím houbu, myslím prostě lanýže...

15. prosince 2011 v 12:25 | Gurmánky M.N. |  Francouzská kuchyně
Lanýže lanýže lanýýže
většina z vás si asi představí houby že ano. Když vám řeknu Trufflé , tak už většině z vás dojde o co jde... no ano, myslím takové ty nepečené čokoládové kuličky.

Dělaly jsme je nedávno, a jedná se vlastně jen o svařené máslo, čokoládu a smetanu . Pak se všechno vychladí a tvarují se kuličky , které se obalí v kakau . To nezní složitě, co ? Je to ovšem velmi působivé a dobré. Chutě můžete obměnovat jakkoliv ! Můžete použít hořkou, mléčnou nebo bílou čokoládu, na tom nesejde ! Můžte je obalit v kokosu, kakau oříšcích, pistáciích nebo třeba griliáši ! Můžete do nich přidat trochu medu, prostě jak chcete !

My jsme dělali z hořké čokolády obalené v kakau. Všem hrozně chutnali a jedli je a jedli...Nám ale nebyla příjemná ta hořkost a hlavně byloi hrozně syté . Proto je dneska chci vyzkoušet jako cukrový ale ze sladké, bílé čokolády, a jsem na to opravdu zvědavá...

a tak nezapomeńte, pokud chcete přidat na vánoční stůl ještě jeden druh cukrový, nebo chcete optěšit příbuzného, zabalte tyhle kuličky do celofánu a převažte mašlí, každý si je prostě zamiluje...

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 AdélaZuzu AdélaZuzu | Web | 12. srpna 2012 v 20:02 | Reagovat

To nemá chybu, krásný blog.

2 Tom Tom | Web | 25. ledna 2014 v 14:15 | Reagovat

Bezva blog.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama