Niky, POZOR !

20. prosince 2011 v 5:00 | Gurmánky M.N. |  O nás
Ach bože :D
cítím potřebu vám tady napsat něco o tom, jak je niky " jemná " :D víte, při pečení je často něco dělat jemně. V takové chvíly radši pošlete NIky pryč , protožeto zaručeně nedopadne dobře ! :D

Tak třeba jednou, když jsme dělaly ort, tak bylo potřeba přidat do těsta přepuštěné máslo ( pomalu rozpouštěné máslo, kterému se velmi opatrně při rozpouuštění sbírá pěna a nakonec se slije tak, že sraženina zůstane dole ) a ona ho dělala NIky . Já jsem u ní nenápadně stála a pozorovala. Když se NIky pokoušela sebrat pěnu nahoře, prakticky máslo vystříklo ven, s jakou to udělala vervou. Díky tomu , že škrábla lžičkou po dně hrnce, celou sraženinu rozehnala :P K akci " přepuštěné máslo " už lze snad dodat jen to, že ani slít máslo se příliš nepodařilo :D


Jednou jsme zase dělaly makronky . Ty jsou potřeba před tím ne se dají péct do trouby nechat " uschnout " . Protože jsme neměly kam plech položit, daly jsme ho na koberec v obýváku. Pak jsem jen pronesla větu : " NIky, hlavně do toho nešlápni ! Jasněěěě neboj...
- KŘUS
- NIKÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ

Díky bohu šlápla jen na papír a makronky přežily :D

Je pravda, že já nejsem jemnost sama, radši se neptejte jak to dopalo, když jsem se poprvé snažila prosát mouku !
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama