Nejleší máslo ? DOMÁCÍ !

22. ledna 2012 v 13:28 | Gurmánky M.N.
To co se dnes prodává s supermarketu pod názvem máslo je opravdu hodně žalostné .... ale co s tím ? Skoro nikdo nemá čas chodit po farmářských trzích a kupovat máslo tam. A nikdo nemá ani tolik peněz, protože je příšerně drahé. Pokud ae chcete opravdu nejkvalitnější možné máslo, utlučte si ho sami. Nepotřebujete vůbec, ale vůbec nic zláštního. A ještě ke všemu, po tm co se všechno tak zdražilo, vás to vyjde conově, skoro stejně...

Na 150g másla potřebujete :
Jednu smetanu ke šlehání (čím víc tuku tím lepší a rychlejší výsledek, min. 30% )
1 sklenici s pevným víkem

Do skleničky nalijeme smetanu a asi 10 minut s ní nahoru a dolu třeseme, dokud se v ní neudělá taková kašovitá hrouda (pozor, kolem hroudy bude spousta tekutiny ) poté nad umyvadlem tu hroudu ze skleničky vytáhneme, a vyždímáme jí. Poté dáme do krabičky, skleníčky nebo alobalu a dáme do ledničky.

To je celý zázrak výroby domácí másla. Skutečně jednoduché, že ?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama