Jak kruté !

20. března 2012 v 20:30 | Gurmánky M.N. |  Ostatní
Jak krutý a drastický článek nás čeká !

Ale co. Takhle bych to asi brát neměla. Rozhodla jsem se pro vás totiž připravit článek o něčem zdravějším.

NE ! Rozhodně se nechystám zkopírovat nějaký článek o tom jak jíst zdravě, jak máte pít atd atd... pokud to někoho zajímá, tak tady nepořídíte...

Chtěla jsem se zaměřit spíš na pár tipů na zdravější pečení. Protože pokud hubnete, tak málo kdo dokáže omezit úúplně sladké, a tak tady mám nějaké recepty které samozřejmě nejsou zdravé, ale ani po nich nebudete tloustnout a ničím vám neškodí. PROSTĚ NEUTRÁÁÁLNÍ LÁ LÁ LÁÁÁ ( hráblo mi )

Ehm...takže tady jsou nějaké které mají HLAVU A PATU a jejich chuť by zaručeně neměla být špatná

Špaldová bábovka s mákem a vlašskými ořechy


Suroviny

  • Celozrnná hladká špaldová mouka 270g
  • Cukr krupice 90g
  • Vanilkový cukr 20g
  • Čerstvé Bio mléko plnotučné 350ml
  • Olivový olej vhodný pro teplenou úpravu 125ml
  • Vejce 3 ks
  • Vlašské ořechy 150g
  • Mák mletý 65g
  • 2 velké zralé banány
  • Kypřící prášek bez fosfátů 18g
  • Tuk na vymazání formy
  • Hrubá mouka na vysypání formy
  • Glukopur (hroznový cukr) na posypání hotové bábovky

Příprava:

Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla.
Banány si nakrájíme na kolečka a rozmixujeme (pokud nemáte mixér, stačí banány rozmačkat vidličkou)
Všechny suroviny dáme do velké mísy a společně rozmícháme vařečkou nebo ručním šlehačem.
Zapneme si troubu a mezitím, než se nám rozehřeje, si tukem vymažeme a strouhankou vysypeme formu na bábovku.

Pečeme 30-40 minut při 180-200oC (plynová trouba stupeň 3-4)

Po vychladnutí bábovku vyklopíme z formy a posypeme hroznovým cukrem.


No kdo by neměl rád bábovku, že (kromě mě teda :´D ) ale tak pokud už hubnete nebo tak něco a snažíte se jíst zdravě, tak tu vídeňskou nahraďte klidně touhle ;)


Taky můžete využít recept na náš mrkvový koláč ( v rubrice francouzské reecpty ) , který je jen tak mimochodem DOKONALÝ a zamilovalo si ho sppooooousta lidí


A na závěr :

Celozrné ořechové košíčky :

Ingrdience :

  • 250 g hladké celozrnné špaldové mouky
  • 100 g strouhaných vlašských ořechů
  • 50 g sušeného rýžového nápoje (i jiný obilný nápoj)+70 ml teplé vody
  • 40 g panenského slunečnicového oleje (cca 4 lžíce)
  • 1 celé vejce
  • 3 kapky citrónového arom. oleje "Just"
  • tuk na vymaštění formiček
  • marmeláda bez cukru (borůvková, meruňková)
K přípravě nebudeme potřebovat tentokrát ani vál na těsto, ale postačí jenom hlubší mísa. Odvážíme si do ní mouku, přidáme strouhané ořechy, vejce, zakápneme pár kapkami aromatického oleje a nakonec vše zalijeme olejem a připraveným vlažným rýžovým "mlékem". Vařečkou dobře promísíme a zaděláme vláčné a zatím ještě lepivé těsto.

I když to vypadá, že z něho nepůjde dál nic udělat :-), nesmí nás to zneklidnit. Stěrkou setřeme těsto do jedné větší hromádky a zlehka ho posypeme moukou a postupným nadzvedáváním poprášíme i dno mísy pod těstem. Těsto se takto obalí a bude lépe zpracovatelné.

Jednou rukou těsto v míse prohněteme a vytvoříme z něj "bochník". Necháme ho v chladu a zakryté odpočívat půl hodiny.

Mezitím si dobře vymastíme rozpuštěným tukem formičky. Z těsta postupně oddělujeme kousky asi po 23 g a vtlačujeme je do formiček. Připravené naplněné formičky dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme velmi pomalu při 160-180 °C maximálně 40 minut.

Po upečení je co nejdříve vyklopíme a necháme vychladnout. Buď je následně dále plníme nebo je v této podobě můžeme zmrazit a mít je připraveny jako polotovar pro rychlé pohoštění při jiné příležitosti.
Košíčky plníme marmeládou bez cukru





Uf...a od příště zase pěkně - maslíčko, cukříček a mouka :))

PS : omlouvám se, že vv článku nejsou fotky, ale někde je chyba a nemůžu je sem vkládat :(((
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zRzQa zRzQa | Web | 21. března 2012 v 0:03 | Reagovat

Ahoj,21.3. začíná 1.kolo soutěže "Nejzajímavější blog".Více informací najdeš na blogu ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama